WelkomWelkom op mijn website.

De meeste foto’s op deze website zijn in albums (zie menu-item hierboven) gerubriceerd. Sinds 9 juli 2009 maak ik ook elke dag een “foto van de dag”: DagInDagUit. Maar ook her en der op de pagina’s staan foto’s. Op veel afbeeldingen kun je klikken voor een vergroting. Je kunt ook allerlei berichten en nieuwtjes in mijn fotoblog lezen en bekijken.

Om de foto’s lekker de ruimte te geven, moet je op de F11-toets op het toetsenbord drukken. De meeste balken en menuutjes verdwijnen dan (Safari ontbeert deze functie, maar is van zichzelf al redelijk ruim). Nog een keer op F11 drukken en je hebt alles weer terug zoals je gewend bent. Tevens zijn de foto’s optimaal te zien op een beeldscherm met een resolutie van 1024 x 768 pixels.

Op de informatie-pagina over calibratie, heb ik een grijstrapje geplaatst. Hiermee kun je op een simpele manier het contrast en de helderheid van je beeldscherm instellen. De foto’s zijn dan redelijk getrouw te zien.

Een foto afgedrukt op papier vind ik nog altijd het perfecte eindproduct: de impact van het formaat, de scherpte of onscherpte, de lijst en het passepartout, in een ruimte met licht en schaduw. Maar een website met foto’s is in ieder geval heel wat toegankelijker en makkelijker te realiseren en bereikt snel veel mensen.

Deze herziene website is van start gegaan op 18 juli 2009.

Welkom

^